LAS RECETAS DE GLUTONIANA

Flanes de plátano a la canela

Posted on: 25/05/2010


FLANES DE PLÁTANO A LA CANELA

Supongo que a vosotros también os pasa que cuando compráis un libro o una revista de cocina, nada más abrirlo, alguna receta os llama la atención. Me quedé mirando este postre, y eso que yo no soy de dulces… Estaba riquísimo, eso sí, prohibido para los que están con operación bikini 🙂

Aproveché para estrenar un utensilio que compré por culpa de Gemma, (LA CUINA DE CASA), ya que lo vi en su blog. Se llama DECOPEN, y es muy útil para decorar postres con chocolate, o ensaladas con vinagretas, etc. Todavía no le he pillado el truquillo, pero espero poder practicar mucho y sacarle todo el provecho que pueda. Os dejo un vídeo muy interesante sobre el DECOPEN —> video. (Aviso que la gente de marketing ha hecho un buen trabajo, y si lo véis os van a coger muchas ganas de comprarlo).

De casualidad también vi un reportaje (en catalán) de como la empresa que lo fabrica, LÉKUÉ, salió de un mal momento apostando por el diseño y las cosas bien hechas.

Desde aquí decirle a la empresa que, en estos momentos de crisi, Glutoniana acepta regalos y que estaría supercontenta de recibir alguno de sus magníficos moldes a cambio de la publicidad que les hace en su blog. (Y otro regalito para Gemma por hacer también publicidad en su blog).

Ingredientes (6-8 personas):

  • 4 plátanos maduros
  • 1 bote de leche condensada sin gluten (370 g.)
  • 1 vaso de leche (2 dl.)
  • 4 huevos
  • 1 cucharadita de ralladura de limón
  • 4 cucharadas de azúcar o caramelo líquido sin gluten
  • 8 galletas María sin gluten
  • 1 cucharadita de canela en polvo
  • 200 g. de chocolate fondant sin gluten (opcional)

Elaboración:

  1. Preparar un caramelo dorado con el azúcar y repartirlo en las flaneras. O utilizar el caramelo líquido comprado.
  2. Pelar los plátanos, cortarlos en trozos e introducirlos en un recipiente de paredes altas. Añadir las galletas troceadas, la leche condensada, la leche, los huevos, la canela y la ralladura de limón. Triturar con la batidora eléctrica. Verter la mezcla en las flaneras.
  3. Cocer los flanes en el horno al baño María, a 180ºC, unos 40 minutos o hasta que esté cuajados.
  4. Dejar enfriar los flanes fuera del horno y, después, en el frigorífico. Al servir, desmoldar los flanes y decorarlos con un poco de chocolate caliente.

Bon profit!

Fuente receta: LECTURAS ESPECIAL COCINA Nº 63

FLAMS DE PLÀTAN A LA CANYELLA

Suposo que a vosaltres també us passa que quan compreu un llibre o una revista de cuina, només obrir-lo, alguna recepta us crida l’atenció. Em vaig quedar mirant aquest postre, i això que jo no sóc de dolços… Estava boníssim, això sí, prohibit per als que estan amb operació biquini 🙂

Vaig aprofitar per estrenar un estri que vaig comprar per culpa de Gemma, (LA CUINA DE CASA), ja que el vaig veure al seu blog. Es diu DECOPEN, i és molt útil per decorar postres amb xocolata, o amanides amb vinagretes, etc. Encara no li he agafat el truquillo, però espero poder practicar molt i treure tot el profit que pugui. Us deixo un vídeo molt interessant sobre el Decopen —> vídeo. (Aviso que la gent de màrqueting ha fet una bona feina, i si el veieu us agafaran moltes ganes de comprar-lo).

De casualitat també vaig veure un reportatge (en català) de com l’empresa que el fabrica, LÉKUÉ, va sortir d’un mal moment apostant pel disseny i les coses ben fetes.

Des d’aquí dir-li a l’empresa que, en aquests moments de crisi, Glutoniana accepta regals i que estaria super contenta de rebre algun dels seus magnífics motlles, a canvi de la publicitat que els fa al seu blog. (I un altre regalet per Gemma per fer també publicitat al seu bloc).

Ingredients (6-8 persones):

  • 4 plàtans madurs
  • 1 pot de llet condensada sense gluten (370 g.)
  • 1 got de llet (2 dl.)
  • 4 ous
  • 1 culleradeta de ratlladura de llimona
  • 4 cullerades de sucre o caramel líquid sense gluten
  • 8 galetes Maria sense gluten
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 200 g. de xocolata fondant sense gluten (opcional)

Elaboració:

  1. Preparar un caramel daurat amb el sucre i repartir a les flameres. O utilitzar el caramel líquid comprat.
  2. Peleu els plàtans, tallar en trossos i introduir-los en un recipient de parets altes. Afegir les galetes trossejades, la llet condensada, la llet, els ous, la canyella i la ratlladura de llimona.Tritureu amb la batedora elèctrica. Abocar la barreja en les flameres.
  3. Coure els flams al forn al bany Maria, a 180 º C, uns 40 minuts o fins que estigui quallats.
  4. Deixar refredar els flams fora del forn i, després, a la nevera. En servir, desemmotllar els flams i decorar amb una mica de xocolata calenta.

Bon profit!

Font recepta: LECTURAS ESPECIAL COCINA Nº 63


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18 respuestas to "Flanes de plátano a la canela"

Eres la mejor!! Que flan más bueno!! Lo único que engorda un poquito y este verano voy a parecer una ballena en la playa!!jajaja!!!
Seguro que lo hago!!!
Un abrazo!

Mentre mirava la recepta anava pensant:
la farè…, no que als de casa els flams no els agraden… llàstima… el farè per ma mare… siii que a ella si li agradarà.
Jo anant buscant excuses per a fer-lo i ara ja la tinc.
Això si trigaré uns quants dies.. però la fare.

molt xulo l’estri per decorar. Jo també accepto regals 😉

Seguro que duró poco.
bss guapa

Com molen aquests estris, i com ens agrada jugar amb ells, eh?!
Molts petons, guapa.

Si lo tengo rondándome por aquí no dura ni un suspiro… el aparatejo me encanta… ya lo he visto por ahí, pero hago como que no miro :pp
besotes

Aquest flan te molt bona pinta i el Decopen segur q ha d’anar de maravella, dos postres mes i el tens absolutament per la ma!!

Este flan tiene que estar para chuparse los dedos, con esos ingredientes que tiene y además con lo bonito que te ha salido.

Cuando le cojas en truco a ese utensilio que te ha recomendado Gemma, esperamos ver otro maravilloso postre sin gluten paracido a este.

Besotes

Ana y Víctor.

És un estri molt útil per decorar oi? Je je je… moltes gràcies pel vídeo, no l’havia vist i dona idees molt bones!
Els flams… sensacionals!

¿no te había comentado yaaa?.. pues que sepas que por tu culpa acabo de comprarme el Decopen en una tienda que tengo al lado del curro.
Besotes

Glutoniana, aquests flams han de ser una delícia i la decoració amb el decopen li dóna un toc més elegant. El vídeo, a banda del màrketing, està molt bé per agafar idees també. Merci!
A mi me’l van regalar per Nadal i ja l’he fet servir un parell de vegades.
Petons!

Amparo, no me hables de la playa que este año no me van a dejar entrar las anorexicas jaajaja.

Dolors, Fes-te’ls dona! Sempre pensant en lo que els agrada als altres jeje. De moment no han donat senyals de vida per fer-me el regal 🙂

Ly, pues la verdad es que duraron unos días, pero aguantan genial y están riquísimos igual 🙂

Vermellets, ui això que dieu sona una mica mal jajaja. Li he de treure més suc que l’he fet servir poc 🙂

Rosa, yo me lo compré por impulso cuando lo vi, de momento no le estoy sacando mucho partido, pero todo a su tiempo 🙂

Maria, això espero que está allí descansant pobret 🙂

Ana y Víctor, para el próximo pastel prometo hacer una buena decoración con el Decopen 🙂

Gemma, al vídeo fan moltes coses amb ell, de fet agafen ganes de comprar un altre per fer les coses salades 🙂

Lourdes, jajajajajajajaja. La culpa los de marketing! Yo no quiero saber nada 🙂

Mercè, a vore si agafem idees amb el vídeo i el fem servir més. Segur que tu tens més traça que jo 🙂

Hola! tens tota la raó, amb el vídeo encara agafen més ganes de comprar el decopen. I mira que t’ha quedat bonica la presentació del plat!
pt!

Este flan tiene que estar de lujo, me encanta!!!!! y con el chocolate por encima ummmmmm que ricooo!!! Besitossss.

Buaaaa!!! pero que pintaza. Debe de estar estupendo, la lastima es que no lo podré hacer….soy alergica al platano snifff. También tengo el aparatillo ese, me lo trageron los reyes y aún no lo he usado. Oye las fotos me encantan, ahora son mejor que las del antiguo blog, estupendas. Un saludito

qué bueno por favor!!! ahora que te digo una cosa… no conozco a nadie que amortice así d ebien las revistas de cocina eh!!! qué barbaridad… te sales!!!
mil besotes

Molt bo! Amb la combinació del plàtan i la canyella. Aquest estri el vaig veure fa uns dies en una botiga, encara me’l compraré que veig que és molt útil i a més, petitet.

Quin flam més bo!!! i jo també tinc aquest decorador així que t´agraeixo molt l´enllaç…petonets

Eva, no me faig responsable de les vostres compres 😉
Bé, la presentació se podia millorar, però prometo practicar i fer-ho millor. Gràcies!

Vanessa, pruébalo si puedes está riquísimo! 🙂

Mayka, vaya, aquí estamos todos con alegias e historias. Pero seguro que con otra fruta puedes hacer un flan riquísimo. Mi fotógrafo ha mejorado su cámara, se nota un montón. Al final tendré que pagarle de lo bien que las hace 🙂

Patt, ya lo sabes soy «la chica revistas de cocina» jajaja. Gracias!

Anna, te dic lo que a totes… jo no me faig responsable dels vostres gastos jajajaja.

M. José, pos mira així podràs fer alguna coseta si has agafat idees. Espero vore alguna cosa al teu blog. Gràcies per passar-te!

Nos encanta recibir vuestros comentarios. Gracias!

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